Taikina | |
---|---|
2 dl | siirappia |
2 tl | Salliselta kanelia |
1 tl | neilikkaa |
1-2 tl | inkivääriä |
1 tl | Salliselta maustepippuria |
400 g | margariinia tai voita |
4 dl | sokeria |
1 kpl | kananmunia |
2 dl | kermaa |
3 tl | Salliselta soodaa |
n. 1 kg | vehnäjauhoja |
Täyte (n. 20 pipariin) | |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
3 tl | sitruunamehua |
1 tl | Salliselta vaniljasokeria |
3 tl | sokeria |
1,5 dl | Salliselta kookoshiutaleita |
Salliselta mantelirouhetta |
1. Mittaa kattilaan siirappi ja mausteet. Kiehauta.
2. Jäähdytä seos.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää vaahtoon kananmuna ja siirappi-mausteseos hyvin vatkaten.
5. Lisää lopuksi vuorotellen kerma ja vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu.
6. Pane taikina viileään yön ajaksi.
7. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja.
8. Paista 175°C:ssa noin 10 minuuttia.
9. Tee täyte. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku. Laita jäähtyneiden piparien nurjalle puolelle kahdella pikkulusikalla keko täytettä ja paina toinen pipari täytteen päälle.
10. Sipaise valmiin piparin päälle hiukan täytettä ja ripottele siihen vielä mantelirouhetta.