Marsipaanit ja sokerimassat

Marsipaani on manteleista ja tomusokerista tehty makeismassa. Sitä käytetään kakkujen ja leivosten päällystämiseen sekä koristeiden valmistamiseen. Marsipaanista voidaan tehdä myös erilaisia karamelleja.

Marsipaanista on helpompi muotoilla koristeita, kun taas sokerimassa kovettuu nopeasti.

Marsipaania voi säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna. Mikäli säilytät marsipaania kylmässä, ota se pehmenemään huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen työskentelyn aloittamista. Voit myös pehmittää sitä hieman mikrossa, n. 10 sekuntia puolella teholla. Marsipaania työstettäessä on muistettava pitää työpöytä, kädet ja työskentelyvälineet puhtaina ja kuivina. Täältä löydät lisää ohjeita marsipaanin käsittelyyn.

Sokerimassa on sokerista valmistettu massa, joka soveltuu kakkujen ja leivosten päällystämiseen. Siitä voidaan muotoilla helposti myös koristeita. Sokerimassa kovettuu nopeasti.

Sokerimassaa voi säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna. Mikäli säilytät sokerimassaa kylmässä, ota se pehmenemään huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen työskentelyn aloittamista.

Katso vinkkejä marsipaanikakun päällystämiseen ja marsipaani- ja sokerimassakoristeiden valmistukseen.