Marsipaanitaide

Vinkkejä marsipaanin käsittelyyn: Paras säilytyslämpötila on 10 – 18 °C ilmatiiviissä pakkauksessa. Paras työskentelylämpö marsipaanilla on noin 20 °C. Jos marsipaani on liian kylmää kaulittaessa, tulee siitä kuivaa, herkästi murtuvaa ja sitä on vaikea käsitellä. Marsipaani kaulitaan 2,5 mm paksuiseksi. Suosittelemme käyttämään perunajauhoa, ettei marsipaani tartu kaulimeen. Tomusokerin käyttö lisää ”hikoamisen” riskiä. Ylijäänyt marsipaani vaivataan kiinteäksi massaksi ja säilytetään ilmatiiviisti. Jos kakut säilytetään jääkaapissa tai kylmiössä, on säilytystilan kosteustason oltava alhainen. Marsipaani on kehitetty kestämään pakastuksen kakkujen päällä. Kakut tulee pakastaa ilmatiiviisti. Jos kakkua on säilytetty pakastimessa, tulee sitä sulattaa jääkaapissa ainakin 24 tuntia, jotta marsipaani ei hikoa. Sulata marsipaanipäällysteiset kakut aina suljetussa pakkauksessa. Marsipaanilla päällystetty kakku säilyy noin kolme päivää jääkaapissa ja yhdestä kuuteen kuukautta pakastimessa, riippuen pakkaustavasta.
  • Marsipaanitaide-kakkuja
  • Marsipaanitaide-koristeita


Tulosta