Ainekset | |
---|---|
voita ja öljyä | |
1-1,5 kg | paahtopaistia |
1 rkl | suolaa |
2 dl | öljyä |
2 rkl | Salliselta riistamaustetta |
1. Paista lihan pinta kiinni voi-öljyseoksessa.
2. Sekoita öljy ja riistamauste keskenään.
3. Hiero lihan pintaan suola ja sivele päälle puolet öljy-riistamausteseoksesta.
4. Laita mittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista uunissa 120-125 asteessa, kunnes mittari näyttää 58-62 astetta (n. 1-1,5h). Mitä kauemmin paistat lihaa, sen kypsemmäksi se tulee.
5. Ota liha pois uunista ja lisää loppu öljy-riistamausteseos. Kääri liha folioon ja anna levätä n. 30 minuuttia.
6. Ota liha pois foliosta ja leikkaa poikkisyin halutun paksuisia viipaleita. Tarjoile heti.